VOLONTERI PIŠU ZA IN PORTAL Invaliditet nije prepreka za sreću i ispunjen život

S invaliditetom ili bez njega, čovjek će uspjeti ostvariti svoje snove ako to uistinu želi i k tome teži, te ako ima dovoljno vjere u sebe da to može, poručuje nam volonterka zaslužna za današnji tekst

K. D. (20) je student treće godine strojarstva u Splitu. Druželjubiva je, uvijek vesela i komunikativna osoba. Izvrstan je prijatelj i u njegovom društvu je uvijek prava zabava.

S 18 godina mu je amputirana noga kada je, vozeći se na motoru velikom brzinom, lupio u kameni stup koji se nalazio kraj ceste. Od tada, život mu se promijenio. Promijenio na način da je mnoge stvari u životu počeo gledati drugačije.

Oduvijek je bio veseo i optimističan i nesreća koju je doživio nije to promijenila u njemu. I dalje je ostao ista osoba, što većina njegovih poznanika nije očekivala. Naučio je živjeti s invaliditetom vrlo brzo i prilagoditi se novim izazovima koji su ga čekali. Od malena je trenirao taekwondo i želja mu je bila baviti se time i napredovati.

K.D. danas trenira malu djecu koja, kao i on, žele naučiti i napredovati u tom sportu. Nesreća se dogodila tog ljeta kada je trebao otići studirati u Split. Usprkos nagovorima i prijedlozima drugih ljudi da pauzira godinu i da uzme potrebno vrijeme kako bi se prilagodio trenutnoj situaciji, on je odlučio slijediti svoje snove i planove i ostvariti svoj cilj. Danas je sretna osoba s ostvarenim ciljevima, puna života i planova za ono što tek slijedi u njegovom životu.

On je primjer osobe koja ne odustaje lako kada se nađe u situaciji koja je neočekivana, koja je drugačija, koja dovodi do određenih promjena koje će utjecati na daljnji život. U njegovom slučaju je to gubitak noge, kao što je kod nekoga gubitak posla ili možda gubitak neke bliske osobe. Treba gledati na svijet s određenom dozom optimizma. U životu je malo potrebno da bi čovjek bio sretan i ispunjen, samo treba slijediti svoje snove i ne odustati od njih. S invaliditetom ili bez njega, čovjek će uspjeti ostvariti svoje snove ako to uistinu želi i k tome teži, te ako ima dovoljno vjere u sebe da to može.

 

Volonterka projekta '72 sata bez kompromisa'

Osi Sreca Ilustracija1
23.11.2021