URIHO revijom predstavio nove modele radne odjeće za zdravstveno osoblje

Novi modeli predstavljeni na reviji rezultat su timskog rada na čelu za vrsnom dizajnericom Irenom Rački, a nastali su u pogonima konfekcije uz puno truda i ljubavi URIHO-vih zaposlenika

Ustanova URIHO održala je reviju radne odjeće kreirane za zdravstveno osoblje ovog utorka, 25. travnja u prostorijama svog restorana na adresi Avenija Marina Držića 1 u Zagrebu.

Naime, ustanova URIHO osmislila je za radnike u zdravstvu nove, funkcionalne odjevne predmete prilagođene potrebama struke i modernog vremena. Udobnu i praktičnu radnu odjeću predstavili su bolnicama, poliklinikama, domovima za starije i domovima zdravlja, a sve modele nosili su URIHO-vi radnici i radnice.

URIHO-v odjel za dizajn i razvoj proizvoda osmislio je tri vrste modela: slim fit, regular fit i comfort fit radnu odjeću. Slim fit modeli su strukirani, namijenjeni su osobama vitke građe te prate liniju tijela. Regular fit modeli odgovaraju većini tipova tjelesne građe jer su ležernijeg kroja, dok je comfort fit radna odjeća namijenjena osobama koje ne žele isticati tjelesnu građu. Zbog ležernog kroja često dolaze u unisex izdanju pa tako isti model mogu nositi žene i muškarci.

Revija3

- URIHO je poznat po svojim revijama, a prva u ovom obliku održana je 1997. godine. S obzirom na pandemijske godine, revije se nisu održavale pa vam zato danas predstavljamo sve ono što je naš vrijedni tim radio. Nadam se da će vam se modeli svidjeti te da ćete uživati u reviji i zasuti nas narudžbama. Što se tiče maloprodaje, naše nove modele moći ćete od sredine lipnja pronaći u našim dućanima u Držićevoj i Derenčinovoj, a u veleprodaji ih možete naručiti već danas - kazala je ravnateljica ustanove URIHO Sanja Major.

- Ove godine napravili smo novu kolekciju odjeće za djelatnike u zdravstvu. Modeli su moderni, strukirani i koristili smo nove, inovativne tkanine trudeći se slijediti trendove tržišta. Kompleti se sastoje od mješavine pamuka, poliestera i elastana kako bi mogli što bolje prilagoditi modele tijelu, dobiti funkcionalnost, udobnost i lako održavanje. U kolekciji imamo ogrtače, bluze, hlače, unisex modele, hlače s džepovima. Kolekcija je nastala u mjesec dana - kazala nam je URIHO-va dizajnerica Irena Rački i istaknula da iza ovog projekta stoji ogroman rad, odgovornost i požrtvovnost cijelog tima.

Ispred URIHO-vog matičnog Gradskog ureda nazočne je pozdravila Marinka Bakula Anđelić.

„Dragi naši Urihovci, ponosna sam i sretna što dijelim ove trenutke s vama. Osmislili ste i izradili lijepu i modernu odjeću za naše zdravstvene djelatnike, a dodanu vrijednost čine sjajna organizacija modne revije i naravno, manekenke i manekeni koji s radošću nose ono što su izradili svojim vrijednim rukama“, kazala je ovom prigodom pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

Tekst: Anita Blažinović 

Za Objavu
26.04.2023