URIHO i In Portal organiziraju okrugli stol na temu osoba s invaliditetom u medijima

Na raspravi će biti riječi o utjecaju društvenih medija na kreiranje javnog mijenja, kako opismeniti ‘digitalne novinare’, da li je manjak medijske pismenosti doveo do jačanja isključivih ideologija te koliko su osobe s invaliditetom i druge ranjive skupine podzastupljene u medijskom prostoru

U četvrtak, 16. svibnja s početkom u 12 sati Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO i In Portal, središnji medij za informiranje osoba s invaliditetom, organiziraju okrugli stol s radnim nazivom ‘Osobe s invaliditetom u medijima – s obje strane objektiva‘.

Diskusija će se održati u prostoru restorana Sunce, a okupit će stručnjake, novinare te zainteresirane strane kako bi raspravili zastupljenost osoba s invaliditetom u medijskom prostoru, kako ispred, tako i iza objektiva.

Osim toga, na raspravi će biti riječi o utjecaju društvenih medija na kreiranje javnog mijenja, kako u ovo moderno doba opismeniti ‘digitalne novinare’, koliko je manjak medijske pismenosti doveo do jačanja isključivih ideologija te da li su osobe s invaliditetom i druge ranjive skupine podzastupljene u medijskom prostoru.

Panelisti na raspravi bit će Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Robert Tomljenović iz Agencije za elektroničke medije, Iva Habek, novinarka HRT-a i Radio Studenta, Ivona Šeparović iz Saveza SUMSI, Željka Šemper iz Hrvatske katoličke mreže te Željka Bagarić, profesorica sa Sveučilišta Sjever.

In Portal već 10 godina egzistira na medijskoj sceni te svakodnevno objavljuje životne priče osoba s invaliditetom. Kao pokretač ovog skupa, portal potiče interaktivnu raspravu te otvoreni dijalog između saveza, udruga te medijskih djelatnika, a cjelokupno događanje moći će se pratiti uživo preko Facebook stranice In Portala.

Moderator rasprave koja će zasigurno iznjedriti kvalitetne i poučne zaključke je novinar In Portala, Mladen Kristić.

Okrugli Stol
14.05.2024