OSVIT Međunarodna konferencija 'The Future of the Right to Work: What Role for the Social Economy?'

Konferencija 'The Future of the Right to Work: What Role for the Social Economy?' će biti ključno mjesto za raspraviti kako socijalna ekonomija može pomoći stvoriti kvalitetnije i inkluzivnije poslove za osobe s invaliditetom u budućnosti rada

Nakon predugačke stanke zbog epidemiološke situacije, očekuje vas međunarodna konferencija 'The Future of the Right to Work: What Role for the Social Economy?'.

Konferencija će se održati 5. i 6. svibnja ove godine u Zagrebu u HoB-u (ex City Plaza) pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Konferenciju organiziraju zajedničkim snagama Europsko udruženje pružatelja socijalnih usluga - EASPD, Udruga OSVIT i ZOSI te će okupiti ključne domaće i međunarodne dionike kako bi istražili ulogu socijalne ekonomije u unapređenju tržišta rada, kao i identificirali kako ostvariti njen maksimalni učinak.

Format konferencije je drugačiji u odnosu na prethodne OSVIT-ove stručne skupove u Zadru. Ove godine program se odvija kroz 5 panela u plenarnom dijelu, te 8 radionica u 4 paralelne dvorane. Konferencijska večera je organizirana u HoB-u 5. svibnja uz glazbeni program, dok su tijekom trajanja konferencije osigurani coffee breakovi i ručkovi.

Easpd 2022 Logo

Konferencija 'The Future of the Right to Work: What Role for the Social Economy?' će biti ključno mjesto za raspraviti kako socijalna ekonomija može pomoći stvoriti kvalitetnije i inkluzivnije poslove za osobe s invaliditetom u budućnosti rada.

Konferencija će:

- pružiti konkretne uspješne priče i primjere dobre prakse kako socijalna ekonomija može pomoći osobama s invaliditetom da ostvaruju pravo na rad i zapošljavanje pod jednakim uvjetima;

- raspraviti što znači kvalitetni posao za osobe s invaliditetom i što to znači za socijalnu ekonomiju;

- identificirati koje su vještine potrebne kako bi se stvorili bolji uvjeti za zapošljavanje u budućnosti;

- istražiti kako će budućnost rada utjecati na socijalnu ekonomiju (i obrnuto);

- raspraviti da li, i kako, socijalna ekonomija može doprinijeti implementaciji članka 27. UN-ove Konvencije o pravima osoba s invaliditetom;

- pružiti informacije o aktivnostima koje EU poduzima s ciljem unapređenja ishoda tržišta rada za osobe s invaliditetom, uključujući i kroz Akcijski plan za socijalnu ekonomiju.

Na vrijeme osigurate svoje mjesto na konferenciji zbog najave velikog broja stranih sudionika.

Registracije su otvorene ovdje.

 

Easpd Osvit Konferencija 002
29.03.2022