Održan malonogometni turnir u sklopu Festivala sporta osoba s invaliditetom

Parasportsko društvo ‘URIHO’ i ove godine organizira Festival sporta osoba s invaliditetom povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana ustanove URIHO

Kao i prethodnih godina, tako i ovaj puta sudjeluje više od 500 natjecatelja u deset disciplina: stolni tenis, mali nogomet, boccia, šah, pikado, atletika, belot, viseća kuglana, univerzalna sportska škola te igra graničar kao rekreativni sport.

Nakon stolnoteniskog turnira za osobe s invaliditetom prošlog vikenda, u srijedu 29. studenog održan je malonogometni turnir u Dvorani ‘Vinko Bek’ u Zagrebu, Kušlanova 59a, iza 16 sati, u sklopu kojeg su žestoko igrali članovi Parasportskog društva ‘URIHO’ na čelu s našom najboljom nogometašicom Macom Maradonom te mlade 16-godišnje i 17-godišnje članice Ženskog nogometnog kluba ‘Dinamo’ Zagreb, koji je osnovan 24. lipnja 2016. godine.

Naposljetku su podijeljene medalje svim natjecateljima i sudionicima – s brojem 77 budući početkom prosinca Ustanova ‘URIHO’ obilježava toliko godina postojanja.

Parasportsko društvo ‘URIHO’ jedno je od najtrofejnijih parasportskih društava u Hrvatskoj, a diči se i činjenicom da su upravo neki njegovi članovi paraolimpijski pobjednici.

Osim Blagus i njezine sportske ekipe, u cjelokupnoj organizaciji Festivala sporta i radu Parasportskog društva ‘URIHO’ neizostavna je i ravnateljica Ustanove ‘URIHO’ Sanja Major.

Festival sporta održava se tijekom studenog i prosinca, a završetak uz dodjelu priznanja sportašima bit će 7. prosinca 2023. godine na URIHO-voj lokaciji na Kajzerici, Avenija Dubrovnik 5. Do do tada se nastavljaju sportske igre, i to od 1. do 3. prosinca 2023. u Sportskoj dvorani Hotela ‘Dijamant’ u Poreču, u disciplinama pikado, viseća kuglana, boccia, šah, belot.

POVEZANE TEME:

FESTIVAL NOGOMET OSOBE S INVALIDITETOM OSTALI SPORTOVI SPORT URIHO

Klaudija Klanjčić


Nogomet Uriho2023 2048x1536
04.12.2023