Na Arhitektonskom fakultetu predstavljeni prototipovi novih torbi i ruksaka

U sklopu projekta InDU - Inkluzivni proizvodi i metode u srijedu je na Arhitektonskom fakultetu održana prezentacija pod nazivom „ Moja torba“.

Prototipove multifunkcionalnih torbi i prsluka posebno prilagođenih osobama s različitim zdravstvenim teškoćama testirale su osobe kojima su ti artikli i namijenjeni.

 InDU radionicama ustanova URIHO napravila je značajan iskorak prema proizvodnji inkluzivnih predmeta, a proizvode koji nastanu kao rezultat, ustanova planira plasirati na daljnje tržište. Cjelokupan projekt promovira inkluzivan dizajn po mjeri svakog čovjeka, odnosno osobu koju ne određuje invaliditet, nego svojstvena osobnost.

Radionice inkluzivnog dizajna unutar naše ustanove pokrenute su u 2023. godini u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkim i Arhitektonskim fakultetom.

Osim ustanove URIHO, koja je ujedno i domaćin radionica, svoj doprinos stvaranju u inkluzivnih proizvoda dali su Centar za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih Vinko Bek te Centar za odgoj i obrazovanje gluhih i nagluhih Slava Raškaj.

Ono što ovaj projekt, uz sve ostalo, čini posebnim jest sudjelovanje samih osoba s invaliditetom u evaluaciji inkluzivnih proizvoda.

  

10
25.01.2024