Kroz 'Program aktivacije profesionalnog razvoja u sektoru turizma i ugostiteljstva' zaposlena jedna osoba

Partneri u projektu bila je tvrtka Gastro Gerila (restorani Umami) koja je provodila praksu za polaznike ‘Male škole kuhanja’, a toliko su bili zadovoljni da su jednu osobu zaposlili kao dio svog tima

Tijekom trajanja projekta 90 osoba s invaliditetom je izradilo ‘Individualni plan profesionalnog usmjeravanja’ i to kroz petodnevni proces profesionalnog usmjeravanja, dok se 15 osoba s invaliditetom osposobljavalo za poslove u kuhinji kroz ‘Malu školu kuhanja’. U URIHO-voj ljetnoj školi zapošljavanja 24 osobe s invaliditetom su stjecale znanja vezano za sektor turizma i ugostiteljstva, a osam predavača i mentora je naučilo kako poučavati osobe s invaliditetom kroz ‘Program usavršavanja za rad sa osobama s invaliditetom’.

Partneri u projektu bila je tvrtka Gastro Gerila d.o.o. (restorani Umami) gdje se provodila praksa za polaznike ‘Male škole kuhanja’, a toliko su bili zadovoljni da su jednu osobu zaposlili kao dio svog tima.

Završna aktivnost slijedi u petak 8. rujna od 9 do 11 sati. Radi se o neformalnom druženju gdje će se okupiti osobe s invaliditetom te predstavnici iz sektora turizma i ugostiteljstva. Cilj je predstaviti projektne rezultate, ali i pružiti priliku da se ove dvije skupine umreže.

- Htjeli bismo da ovaj sektor prepozna osobe s invaliditetom kao potencijalnu radnu snagu, te da osobe s invaliditetom dobiju priliku direktno se predstaviti potencijalnim poslodavcima – kažu iz ustanove URIHO.

Ako ste osoba s invaliditetom u potrazi za poslom ili turističko-ugostiteljski subjekt u potrazi za radnom snagom, dođite u petak, 8. rujna u URIHO u Držićevu 1 u inkluzivni restoran. Radni doručak započinje u 9 sati.

 

In Portal

Mala Skola Kuhanja
07.09.2023