KRAJ JEDNE ERE Urihovci ispratili svog ravnatelja u mirovinu

Odlukom Upravnog vijeća Sanja Major imenovana je ravnateljicom Ustanove URIHO Zagreb, nakon što je tu funkciju više od 22 godine obnašao Josip Držaić

Sanja Major preuzima dužnost ravnateljice danas, 17. listopada 2022. godine, a Urihovci su se od svog dosadašnjeg ravnatelja skromno oprostili u petak - njegov posljednji radni dan.

- Zahvaljujem vam se svima za proteklih više od 22 godine zajedničkog rada, za sve lijepe stvari i sve poteškoće na koje smo nailazili u poslovnoj svakodnevnici, za ono što smo doživjeli i proživjeli, a zahvaljujući dragom Bogu i uspješno prevladali - poručio je sada već bivši ravnatelj.

Iako je njegov rad u ustanovi URIHO završio, Držaić ostaje bitan dionik u životu osoba s invaliditetom kao dužnosnik u Hrvatskom paraolimpijskom odboru, Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom, OSVIT-u, SOIH-u i drugim organizacijama.

- Iako sada završava ovaj dio mog poslovnog života, osjećam nadalje obveze prema našoj ustanovi i općem dobru. Stoga ću zasigurno, ako ubuduće svojim spoznajama i iskustvom mogu pomoći, to rado činiti u okviru mojih mogućnosti - kaže Držaić koji je URIHO novoj ravnateljici ostavio kao 'respektabilnu ustanovu' s 500-tinjak zaposlenih, od kojih su oko 60% osobe s invaliditetom, a financijska situacija je, unatoč globalnoj krizi, više nego pozitivna. Valja pod Držaićeve uspjehe, između ostalog, istaknuti i obnovu mnogih URIHO-vih nekretnina i proizvodnih pogona, kao i otvorenje prvog inkluzivnog restorana u Hrvatskoj.

Sanja Major u URIHO dolazi s pozicije ravnateljice Doma zaklade Lavoslava Schwarza, a mi joj želimo da novu dužnost obnaša s puno uspjeha, ljubavi i poštovanja prema osobama s invaliditetom, kao što je to radio i njezin prethodnik.


Tekst: Damir Fatušić

Drzaic Mirovina 1
17.10.2022