Gradonačelnik Tomašević primio članove Parastolnoteniskog kluba URIHO

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević primio je u srijedu članove parastolnoteniskog kluba URIHO povodom osvajanja Državnog prvenstva u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom koje je nedavno održano u Osijeku

Osvajanjem ovog prvenstva PSTK URIHO postao je 19. put zaredom prvak države čime se malo koji klub može pohvaliti.

Naime, u organizaciji Osječkog parastolnoteniskog saveza i PSTK ‘Vodovod’ Osijek, u Dvorani Gradski vrt održano je od 12. do 14. travnja 2024. jubilarno 30. Državno prvenstvo Republike Hrvatske u parastolnom tenisu, na kojem je sudjelovalo ukupno 123 igrača/ica iz cijele zemlje. Medalje su podijeljene u čak 21. kategoriji, a stolnotenisači PSTK ‘URIHO’ Zagreb odnijeli su uvjerljivu pobjedu s osvojenih 139 bodova, iza njih je PSTK ‘Synergia’ Samobor s 80 bodova, a treći po redu PSTK ‘Uspon’ Velika Gorica s 56 bodova.
„Želim vam iskreno čestitati na osvajanju državnog prvenstva s uvjerljivom prednošću. Vi ste najbolji primjer da ne postoji prepreka koja se ne može prijeći da bi se postigao vrhunski uspjeh. Također, želim čestitati URIHO-u koji daje logističku podršku klubu. Vaši uspjesi i nesalomljiv duh nam mogu poslužiti kao svakodnevna inspiracija. Vi ste ponos Grada Zagreba i naših građana“ poručio im je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Uriho1 3

Posebno je naglasio da će Grad Zagreb nastaviti pružati podršku klubu i težiti da imaju što bolje uvjete za rad.

Ravnateljica Ustanove URIHO, Sanja Major posebno je svima čestitala na postignutim rezultatima, osvrnuvši se ukratko i na svoju sportsku prošlost, budući je dugo godina trenirala taekwondo, a njezin klub iz Bjelovara bio je vrlo uspješan po sportskim rezultatima.

Predsjednica PSTK ‘URIHO’ Zagreb, Jadranka Blagus zahvalila se na prijemu i pohvalila suradnike iz Ustanove URIHO koji su dali veliki angažman na Državnom prvenstvu u Osijeku. Ujedno, pohvalila je rad ravnateljice Major, koja je napokon uredila povećanje plaća u toj Ustanovi nakon 20 godina stagnacije. Potom je ukazala na probleme s nedostatkom sportskih objekata za treninge i natjecanja u Zagrebu te predložila da im se, osim sportske dvorane na Kajzerici omogući dodatni prostor, radi bolje organizacije i daljnjeg napredovanja. U povodu 20. godišnjice osnutka, pozvala je prisutne na prigodno obilježavanje, što je gradonačelnik lijepo prihvatio i obećao pomoć.

– Hvala na podršci koju nam kao Grad pružate. Ove godine slavimo 20. obljetnicu postojanja kluba i posebno nas veseli što u svojim redovima imamo i mlade, perspektivne članove koji već postižu zavidne rezultate i medalje – rekla je Blagus.

Uriho2

Na istu problematiku ukazala je i trenerica u PSTK ‘URIHO’ Ivana Knežević Šambić, koja radi sa svim uzrastima sportaša/ica s invaliditetom:

– Da bi ostali na tronu kao daljnji prvaci države, moramo imati i mladost i nekakvu budućnost. Širimo se, ima nas sve više i bilo bi dobro da imamo jednu veliku sportsku dvoranu kao onu na Vrbiku, koja je prilagođena osobama s invaliditetom i za koju bi znali da je naša. Ovom prilikom se posebno zahvaljujem našoj ravnateljici na našoj dosadašnjoj sportskoj dvorani na Kajzerici, koju možemo koristiti od 0 do 24 sata – rekla je Knežević Šambić, bivša stolnotenisačica.

Potom je upriličena predaja poklona, prilikom čega je gradonačelniku sportski reket predala Klea Bubalo – najmlađa prisutna sportašica koja će ovih dana primiti titulu najprosperitetnije mlade sportašice, a ravnateljici URIHO-a poklon je predao Nikola Horvan, koji se osim parastolnog tenisa bavi i nogometom.

Inače, Parastolnoteniski klub ‘URIHO’ osnovan je 2004. godine te je prvi stolnoteniski klub osoba s invaliditetom registriran u Hrvatskoj pa je kao takav najstariji, najmasovniji i najtrofejniji klub. Aktivan je tijekom cijele godine kroz treninge i natjecanja na raznim domaćim i međunarodnim turnirima, na kojima je osvojio brojne medalje i pehare. Sa svim dosadašnjim rezultatima dokazao je kroz puno godina da se trud i upornost uistinu isplate te je vinuo mnoge sportaše do najvećih rezultata, od domaćih pa sve do paraolimpijskih.

Prijem Gradonaelnik

Uglavnom, bilo je ovo ugodno sportsko druženje s gradonačelnikom i suradnicima, koje će svima ostati u lijepom sjećanju, a ovakav prijem na kojem se od gradske vlasti daje podrška, uz obećanje da će se ista i dalje nastaviti pružati uz težnju da imaju što bolje uvjete za rad, zasigurno daje daljnja krila za nove sportske letove na domaćim i vanjskim terenima.  

Tekst: Klaudija Klanjčić

25.04.2024