ZAPREŠIĆ Održano Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske

Gordana Semper iz URIHO-a, pobjedničke ekipe, rekla je da joj je jako drago što se URIHO odazvao sa svojim malonogometnim igračima te kako je vrlo važno razvijati svijest o osobama s intelektualnim teškoćama i pružati im mogućnost sudjelovanja u sportu

Športsko društvo Specijalni športovi 'Luč' sa sjedištem u Zaprešiću, Trg mladosti 11, na čelu s Franjom Horvatom, prof., organiziralo je u četvrtak, 23. rujna 2021., u zaprešićkoj gradskoj dvorani kod stadiona na adresi Ulica Vladimira Novaka Prvenstvo Hrvatske u malom nogometu za osobe s intelektualnim teškoćama, pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske, čime se obilježava Europski nogometni tjedan Specijalne olimpijade 2021.

U istom se tjednu održavaju turniri u cijeloj Europi, od 23. do 30. rujna, za osobe s intelektualnim teškoćama i na taj način se promovira i potiče briga o njima.

Prema programu, ekipe su trebale doći do 8,40 sati, potom je u 8,45 sati uslijedio dogovor trenera, a u 8,50 sati svečano otvorenje. Početak natjecanja nastupio je u 9 sati, a podjela odličja u 14,30 sati.

Razvrstavanje u skupine zbog uštede vremena i poznavanja ekipa izvršeno je prije samog natjecanja, bez dodatnih testiranja.

Ekipe su brojale pet igrača u polju i jednog golmana.

Da napomenemo, Franjo Horvat je i nacionalni direktor Specijalne olimpijade Hrvatske, čije je sjedište u Zagrebu, Trg Krešimira Čosića 11.

Nastupilo je deset ekipa, među kojima: URIHO, Centar Zajezda, Udruga OIT, Centar za autizam, Centar Lug škola, Centar Zagreb, Centar Zagorska, Centar Tuškanac, Golubica, Lobor.

Sve je prošlo u najboljem redu, a naposljetku smo porazgovarali s Gordanom Semper iz URIHO-a, koja je pri povratku u Zagreb s pobjedničkim peharom rekla da joj je jako drago što se URIHO odazvao sa svojim malonogometnim igračima te kako je vrlo važno razvijati svijest o osobama s intelektualnim teškoćama i pružati im mogućnost sudjelovanja u sportu.

Da bi mogao ući u dvoranu, svaki sudionik je morao imati EU digitalnu COVID potvrdu ili negativni PCR ili brzi antigenski test (BAT), sukladno aktualnim epidemiološkim mjerama.

 Fotografija: Gordana Semper

Tekst: Klaudija Klanjčić


Uriho Nogomet Prvaci
27.09.2021