URIHO Festival športa osoba s invaliditetom i ove godine okuplja sportaše iz Hrvatske i Slovenije

Kruna Festivala športa bit će obilježena 30. studenog 2022. završnom svečanošću te podjelom priznanja i pehara najboljim sudionicima u sportskim prostorijama Ustanove URIHO na lokaciji Avenija Dubrovnik 5, s početkom u 16,30 sati

Povodom svečanog obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana Ustanove URIHO, koje će se ove godine održati 2. prosinca u prostorijama Ustanove URIHO na Kajzerici, i ove godine u studenom tradicionalno se održava Festival športa osoba s invaliditetom 'URIHO 2022', koji okuplja OSI sportaše iz Republike Hrvatske i Slovenije iz različitih disciplina.

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO, najveća zaštitna radionica u Republici Hrvatskoj, obilježiti će uskoro 76. godina postojanja, a upravo njezine novouređene prostorije na Kajzerici, na adresi Avenija Dubrovnik 5, bit će domaćinom obilježavanja rođendana Ustanove i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Natjecanja u sklopu Festivala športa osoba s invaliditetom tijekom studenog održavaju se tradicionalno u deset disciplina - mali nogomet, viseća kuglana, pikado, kuglanje, belot, stolni tenis, šah, boćanje, atletika, Univerzalna sportska škola, a sudjeluje više od 500 športaša s invaliditetom iz Hrvatske i Slovenije. Završni dio održan je u finalu 23. studenog 2022., s početkom u 16,30 sati, kada su sportski izmjerili omjer snaga rukovodstvo i radnici URIHO-a u pikadu.

Festivalsporta2022 Pikado

Rezultati koje su postigli u pikadu, ekipno:

1. mjesto: 1033 bodova - radnici II u sastavu: Mirjana Jurčec, Dario Tomašegović, Nada Montag i Danijel Šetrajčić;

2. mjesto: 988 bodova - poslovodstvo u sastavu: ravnateljica Sanja Major u pratnji svoje pasje ljubimice Zelde, Ljubo Bakula, Marijan Rafaj, Zoran Mihajlović;

3. mjesto: 845 bodova - radnici I u sastavu: Ivana Bečko, Gordana Ilić, Kristijan Vincek, Vlado Matijević - Jaran.


U pojedinačnoj kategoriji u pikadu prvo mjesto osvojio je Zoran Mihajlović, inače rukovoditelj Proizvodnje - Tisak u Ustanovi 'URIHO' i predsjednik Pikado kluba invalida 'URIHO', zatim drugo mjesto Danijel Šetrajčić, a treće Dario Tomašegović.

Paralelno se igrao i stolni tenis u kategorijama žene, muški i juniori, na čelu s trenericom Ivanom Knežević Šambić, uz podršku Dragana Rakića, predsjednika Hrvatskog parastolnoteniskog saveza osoba s invaliditetom.

Festivalsporta2022 Stolnitenis

Rezultati u parastolnom tenisu:

- kategorija žene: prvo mjesto osvojila je Sanda Vidović, drugo Josipa Debanić, a treće Marija Dujmović;

- kategorija muški: prvo mjesto osvojio je Tomislav Blažević, drugo Danijel Šetrajčić, a treće Dino Mikrut;

- kategorija juniori: prvo mjesto osvojio je Vid Komar, drugo Matija Kos, a treće Nikol Bulešić.

Kruna Festivala športa bit će obilježena 30. studenog 2022. završnom svečanošću te podjelom priznanja i pehara najboljim sudionicima u sportskim prostorijama Ustanove URIHO na lokaciji Avenija Dubrovnik 5, s početkom u 16,30 sati.

Tekst: Klaudija Klanjčić

20221123 164808 003
28.11.2022