SLAVONSKI BROD ŠK Stjepan Bosak - URIHO novi su ekipni prvaci Hrvatske u šahu za osobe s invaliditetom

Ekipa u sastavu Domagoj Glažar, Krsto Kovačević, Radoslav Čosić, Ozren Jurić uz kapetana Zorana Matanu te vozača Sašu, mamu Helenu Rahelu Kovačević i asistenta Filipa prikazala je šampionsku formu i suvereno osvojila prvenstvo Hrvatske

U organizaciji Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom, čije je sjedište u Slavonskom Brodu, Naselje Andrije Hebranga 7/18, u Udruzi Loco-Moto u navedenom gradu 3. listopada 2021. održano je treće Ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu za osobe s invaliditetom.

Sudjelovale su tri ekipe: ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO Zagreb, ŠK 'HVIDR-a Osijek' Osijek i ŠK OSI 'Kralj' Slavonski Brod, dok je ekipa ŠK 'TOP' iz Šibenika, inače članica Saveza, odustala zbog nemogućnosti financiranja odlaska na Prvenstvo.

Sudac natjecanja bio je Krunoslav Lešić. Kako je naveo u priopćenju Damir Lović, predsjednik HŠSOSI-a, sustav igranja i tempo natjecanja regulirani su Pravilnikom natjecanja HŠSOSI.

Nakon odigrana tri kola ekipa ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO Zagreb ostvarila je najbolji rezultat, ostvarivši četiri meč boda i 7,0 bodova iz igre, čime je postala ekipni prvak Hrvatske HŠSOSI za 2021. godinu. Na drugome je mjestu ŠK 'HVIDR-a Osijek' Osijek, koja je ostvarila dva meč boda i 3,5 bodova iz igre, dok je na posljednjem mjestu ŠK OSI 'Kralj' Slavonski Brod, koji je ostvario 1,5 bodova iz igre.

Nakon pobjede novoizabrani predsjednik šahovske ekipe iz Zagreba napisao je na svom Facebook profilu: Ekipni prvaci Hrvatske u šahu! 'Stjepan Bosak - URIHO. Ekipa u sastavu Domagoj Glažar, Krsto Kovačević, Radoslav Čosić, Ozren Jurić uz kapetana Zorana Matanu te vozača Sašu, mamu Helenu Rahel Kovačević i asistenta Filipa prikazala je šampionsku formu i suvereno osvojila prvenstvo Hrvatske! Drugi su bili šahisti Osijeka, a treći šahisti iz Ški Kralj Slavonski Brod.

Ujedno nam je rekao da je jako ponosan na svoju ekipu, a predsjednik Šahovskog kluba postao je 1. listopada 2021. godine.

Tekst: Klaudija Klanjčić

Sk Bosak Prvaci1
11.10.2021