FESTIVAL SPORTA Održano natjecanje u parastolnom tenisu

Ovaj vikend, točnije u subotu 25. studenog, održano je Otvoreno prvenstvo URIHO-a u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Na turniru koji je održan u dvorani “Dragutin Šurbek”, Savska 37 sudjelovalo je 50 igrača iz Samobora, Velike Gorice, Bjelovara, Zagreba, Karlovca i Rijeke.

Turnir se igrao u sedam kategorija: mlađi kadeti, žene stojeći, muški stojeći, kategorija 11 muški, kategorija 11 žene, kolica žene i kolica muški.

U kategoriji muški stojeći u skupini bilo je šest igrača – Marko Vračan, Karlo Bilanović, Ilija Tomić, Đuro Kozulić, Stanislav Sović i Milivoj Santaj, koji je i slavio u ovoj kategoriji. Najprije je svladao Kozulića, a zatim i Vračana, koji je u finale došao pobijedivši Iliju Tomića.

– Ja već godinama dolazim, turnir je uvijek super. Zlatna medalja je tu, Marko je dobar igrač, skoro se svake godine nađemo u finalu, ovaj put sam ja bio bolji – rekao je Santaj nakon osvojenog prvog mjesta.

Što se tiče kategorije žena stojeće, nastupile su četiri djevojke – Valentina Kuzmek, Ruža Šoljić, Snježana Vidović Medaković, Vukosava Jurčić.

Festival

U ovoj kategoriji najbolja je bila predstavnica PTSK Sokol iz Bjelovara, Valentina Kuzmek. Ona je svojim igrama pomela konkurenciju te osvojila zlato u svojoj kategoriji. Valentina je do prvog mjesta došla najprije svladavši Ružu Šoljić, a nakon toga i Snježanu Vidović Medaković. Drugo mjesto tako je zauzela Snježana Vidović Medaković iz PSTK Sidra Zagreb, dok je bronca pripala Vukosavi Jurčić iz istog kluba.

Nakon osvojenog prvog mjesta Kuzmek je pohvalila protivnike i organizaciju turnira rekavši kako su protivnici bili odlični, a organizacija turnira na nivou te kako je jako sretna zbog osvojenog zlata.

Kategorija 11 muški okupila je četiri natjecatelja: Martin Pandel (PSTK URIHO Zagreb) Dino Mikut (PSTK URIHO Zagreb), Antonio Lovrić (PSTK USPON Velika Gorica) i Danijel Šetrajčić (PSTK URIHO Zagreb).

U ovoj kategoriji najbolji je bio URIHO-vac Martin Pendel. Martin je osvojio prvo mjesto, a za to je morao dobiti svog klupskog kolegu Danijela Šetrajčića, koji je do finala stigao pobijedivši predstavnika PSTK Uspon Antonia Lovrića. Treće mjesto pripalo je Dinu Mikutu, također predstavniku PSTK URIHO-a.

U kategoriji 11 žene dominirao je PTSK URIHO, njihove tri predstavnice osvojile su tri medalje. Josipa Debanić osvojila je zlatnu, Valentina Orečić srebrnu, a Nikol Bulešić brončanu medalju.

Festival1

Zanimljivo je bilo i u kategoriji žena u kolicima. Marija Martinović iz PSTK Uspon pomela je konkurenciju i osvojila zlato. Drugo mjesto pripalo je Marineti Magdić, predstavnici PSK Pong iz Bjelovara, dok je bronca pripala Mirti Zekanović iz PSK Rijeka.

Nakon uvjerljivo osvojenog prvog mjesta Marija Martinović istaknula je kako uvijek ima mjesta za napredak.

– Osvojila sam prvo mjesto, zadovoljna sam svojom igrom. U nekim mečevima sam mogla biti i bolja ali to je prilika da napredujem i dalje – istaknula je Marinović nakon još jednog odlično odigranog turnira.

U kategoriji muški u kolicima pobjedu je odnio Hasib Alibegović iz PTSK Zagreb, drugo mjesto pripalo je Vladimiru Iveziću iz PTSK Sokol, a treće predstavniku PTSK Uspon Ivanu Puljku.

Mlađi kadeti gledateljima su ponudili pravu stolnotenisku poslasticu. Najmlađi sudionici ovog turnira pokazali su kako se trud, rad i odricanje uvijek isplate, te svojim mečevima oduševili sve prisutne. Vid Komar iz PSTK URIHO osvojio je prvo mjesto u ovoj kategoriji. Druga je bila Lorena Rinčić iz Uspona, a treće mjesto zauzeo je Matija Kos iz PSTK URIHO.

Trenerica PTSK URIHO i voditeljica ovogodišnjeg turnira Ivana Knežević kazala je kako je jako zadovoljna što je turnir okupio puno mladih parastolnotenisača.

– Turnir je prošao odlično. Drago mi je da je bilo puno mladih. Pokazalo se da trening puno znači, to se odmah vidi na rezultatima turnira. Predstavnici PTSK URIHO odigrali su odličan turnir. Bilo je puno stolnotenisača u kolicima. Nadam se da će i iduće godine URIHO-v turnir biti ovako posjećen – istaknula je Ivana Knežević Šambić.

Tekst: Borna Ferdo Vukojević

Festivalsportauriho2023 Stolnitenis
28.11.2023