VELIKI DAN Svečano otvorenje inkluzivnog restorana ustanove URIHO

U restoranu će raditi osobe s invaliditetom, a radni prostor bit će im u potpunosti prilagođen i sigurni smo da će u ovom restoranu URIHO-vci razmaziti vaša nepca

Djelatnici ustanove URIHO s nestrpljenjem su čekali ovaj dan, a sada je jako blizu. Svečano otvorenje inkluzivnog restorana ustanove URIHO održati će se u utorak, 31. svibnja 2022. godine u 10 sati u restoranu na lokaciji Avenija Marina Držića 1.

U restoranu će raditi osobe s invaliditetom, a radni prostor bit će im u potpunosti prilagođen i sigurni smo da će u ovom restoranu URIHO-vci razmaziti vaša nepca.

Prilikom otvorenja restorana URIHO će predstaviti i svoj novi EU projekt 'Program aktivacije osoba s invaliditetom za profesionalni razvoj u sektoru turizma i ugostiteljstva'.

Uz predstavnike Ministarstva turizma i Grada Zagreba okupljenima će se obratiti Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike; Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI); Josip Držaić, v. d. ravnatelja Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom; Ivana Matoš Buršić, rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju Ustanove URIHO.

Cilj je projekta, vođenog motom 'Posao na pladnju', ciklusom radionica osnažiti i osposobiti osobe s invaliditetom za profesionalni razvoj u ugostiteljstvu, a očekivani rezultat projekta je osposobiti 15 osoba s invaliditetom za poslove pomoćnog kuhara kroz provedbu prilagođenog programa osposobljavanja i praksu kod poslodavca. 90 osoba s invaliditetom bit će osnaženo za uključivanje u poslove u sektoru turizma i ugostiteljstva kroz prilagođeni program profesionalnog usmjeravanja. Ovaj projekt ima i značajnu senzibilizacijsku ulogu te je ideja da ugostiteljima prezentira osobe s invaliditetom kao potencijalnu kompetentnu kvalitetnu radnu snagu.

Projekt traje 18 mjeseci, njegova je vrijednost 1.003.127,55 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Budite dragi gosti ustanove URIHO 31. svibnja i suradnici u kreiranju inkluzivnog društva, a svoj dolazak potvrdite do 27. svibnja 2022. godine do 12 sati na email: ivana.matos.bursic@uriho.hr, i budite dio nove URIHO-ve ugostiteljske priče.

 

In Portal

Uriho Restoran
27.05.2022