USTANOVA URIHO Najveća zaštitna radionica za osobe s invaliditetom slavi 76. rođendan

Uz brojne uglednike iz javnog života, očekuje se i dolazak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, Joška Klisovića te državne tajnice u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Margarete Mađerić

Ustanova URIHO dugi je niz godina sinonim za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom koje čine oko 15 posto stanovništva Republike Hrvatske.

URIHO u petak, 2. prosinca na lokaciji Avenija Dubrovnik 5 na zagrebačkoj Kajzerici, proslavlja 76. rođendan uz bogat kulturno-umjetnički program, a 'slavljenik' je za posjetitelje pripremio i neka iznenađenja.

Manifestacija počinje u 10 sati obilaskom proizvodnih pogona ustanove, izložbe i revije te predstavljanjem projekta aktivacije osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva. Nastavlja se dodjelom povelja i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama te glazbeno- poetskim kabareom Adama Končića. U nastavku programa prisutne će zabavljati grupa Excite .

Purgeri

Uz brojne uglednike iz javnog života, očekuje se i dolazak gradonačelnika grada Zagreba, Tomislava Tomaševića, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, Joška Klisovića te državne tajnice u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Margarete Mađerić.

Ovogodišnji laureati ustanove URIHO su Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Adam Končić, kazališni, televizijski, filmski glumac i pjevač te Josip Držaić, bivši ravnatelj ustanove URIHO.

Povelju Ivančicu također će primit Neda Šutalo, kao dugogodišnja bivša djelatnica Gradskog ureda Grada Zagreba za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Valentina Buljubašić iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Helga Svirčić iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, te Adrijana Kovač iz Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Zagrebačke županije.

Uz proslavu 76. rođendana, Urihovci i njihovi gosti obilježit će i Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

 

In Portal

Purgeri Biljenice
30.11.2022