URIHO Poziv za upise na besplatne likovne, face painting i keramičke radionice

Iz ustanove URIHO poručuju kako su, osim djece s teškoćama u razvoju, na radionice dobrodošla i sva ostala zainteresirana djeca i to u dobi od 7 do 19 godina. Posebno pozivaju mlade koje privlači likovno stvaralaštvo te izrada predmeta od gline, a žele kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme

Ustanova URIHO od travnja pokreće dvije maštovite radionice, prva se odnosi na likovno stvaralaštvo i face painting, dok je druga rezervirana za izradu keramičkih predmeta od gline. Teme rada su edukativne, zanimljive te vezane za događaje i svijet oko nas.

Kreativne radionice su za sve polaznike besplatne, a upisi traju cijeli treći mjesec. Likovna i face painting radionica pod nazivom 'Bojama za ljepši dan' održavat će se svake srijede od 17 do 18:30 sati u Galeriji Sunce na lokaciji Avenije Marina Držića 1. Vodit će ih Irena Rački, vizažistica i glavna dizajnerica u ustanovi URIHO te Luka Čačić, akademski slikar. Svi polaznici se mogu javiti na mail: irena.racki@uriho.hr ili na telefon 01/643-0103.

Program radionice je inovativan, posebna pozornost se polaže na usvajanje praktičnih znanja i vještina, ali i na poticanje i daljnje razvijanje sposobnosti prosudbe kulturnih i estetskih vrijednosti. Dio programa je i oslikavanje lica koje se koristilo za lov, odnosno iz vjerskih i vojnih razloga (kamuflaže i slično) Nekad je oslikavanje lica bilo dio 'pop kulture' za vrijeme hipi pokreta kasnih 1960-ih. Naime, tada je bilo uobičajeno za mlade žene da svoje obraze ukrase cvijećem ili mirovnim simbolima na 'anti-war' demonstracijama. Osim kamuflažnih motiva, slikat će i životinje, četiri godišnja doba, učiti o bojama i još puno zanimljivih tema, koristeći akrilnu tehniku na papiru i specijalne kozmetičke boje za lice.

Spajanjem likovne i face painting radionice polaznicima se omogućava apliciranje istog motiva na papir i lice. Dok je motiv na papiru statičan, na oslikanoj osobi prati mimiku lica te se tako ritmički oblikuje i mijenja.

Druga po redu, keramička radionica pod nazivom 'Glina u letu - moj prijatelj' održavat će se svakog četvrtka, počevši od travnja u vremenu od 15 do 16:30 sati na lokaciji URIHO-vih proizvodnji, Avenija Dubrovnik 5. Voditeljica ovog projekta je Klaudija Gelo, dizajnerica i keramičarka, a u bogatom programu izdvajamo modeliranje i izradu raznih visilica poput anđela, srčeka te raznih drugih dekorativnih predmeta. Javiti se možete na mail: uriho-gam@uriho.hr ili na broj 01/655-1575.

Programi radionica, osim teorijskog i praktičnog rada, uključivat će i izložbu gdje se predstavljaju rezultati nastali tijekom trajanja programa. Na taj se način zadovoljava potreba velikog dijela polaznika da svoj svakodnevni život učine sadržajnijim, potpunijim i humanijim.

Iz ustanove URIHO poručuju kako je broj polaznika za obje radionice ograničen stoga požurite s prijavama.

Na radionice se upisuju djeca od 7 do 19 godina polazeći od činjenice da je kreativnost dio ljudske osobnosti te da su talenti sastavni dio svakog čovjeka.

 

In Portal

Face Painting
01.03.2023