URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
19 in Zagreb
URIHO Zagreb > Vijesti > URIHO najnovije vijesti > URIHO –v Radni centar nominiran među tri najkreativnija projekta u 2009. g.

URIHO –v Radni centar nominiran među tri najkreativnija projekta u 2009. g.

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: URIHO najnovije vijesti

Udruga MRAK – Hrvatska mreža za razvoj i kreativnost već treću godinu za redom organizirala je od 19. do 23. travnja Dane kreativnosti i inovativnosti s ciljem poticanja ljudi na intenzivniju uporabu kreativnosti i svrhovitije upravljanje kreativnom inteligencijom, kako u privatnoj tako i u korporativnoj svakodnevici, s obzirom na to da je kreativnost razvojni generator i glavni alat kojim se svako društvo uzdiže na višu razinu.

Putem kompetentnih i kreativnih predavanja, kao i dodjeljivanjem nagrade za kreativnost i inovativnost, Dani kreativnosti i inovativnosti nastoje probuditi konstruktivnu stvaralačku energiju u Hrvatskoj koja će se suprotstaviti uspavanim i tromim sustavima koji preferiraju konvencionalan način razmišljanja. Na taj se način želi ohrabriti drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom društvenom i privatnom djelovanju.
Tim povodom raspisan je i natječaj za nagradu za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju u 2009. godini za devet različitih kategorija.

Natječaj


Ove godine na natječaj se, u kategoriji „Kreativni i inovativni projekt poticanja i razvoja tolerancije prihvaćanja različitosti u poslovnom okružju“ javio i URIHO s projektom Prvi radni centar za nezaposlene osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.  Između dvadeset projekata, koji su se na natječaj prijavili za ovu kategoriju, naš Projekt izabran je među tri najbolja, najinovativnija i najkreativnija u 2009. godini, osvojivši sjajno drugo mjesto!

Dodjela nagrada održana je u Muzeju suvremene umjetnosti 21. travnja 2010. godine na Svjetski dan kreativnosti i inovativnosti u prisutnosti vrlo eminentnih hrvatskih znanstvenika i stručnjaka svjetskog glasa: prof. dr. sc. Davor Pavuna, fizičar, Selma Prodanović – osnivačica instituta Brainswork i predsjednica mreže IncrediblEurope, prof. dr. sc. Slavko Krajcar – profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, prof. dr. med. Mate Granić – dekan Visoke novinarske škole i predsjednik Hrvatskog društva lobista, Boris Ljubičić, poznati hrvatski dizajner svjetskog glasa te brojni drugi uzvanici.

Kreativnost je glavni pokretač inovacija i ključ za razvoj osobnih, profesionalnih i društvenih vrijednosti kao i dobrobiti svakog pojedinca i društva.

Hrvatski HR English EN Deutsch DE
Skip to content