URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
URIHO Zagreb > Vijesti > Objava za medije > SISAK: Predstavnici ustanove URIHO obišli tvornicu odjeće Siscia pogođenu potresom

SISAK: Predstavnici ustanove URIHO obišli tvornicu odjeće Siscia pogođenu potresom

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: Objava za medije, URIHO najnovije vijesti
Siscia-Uriho1

Problem u poslovanju, osim nastale štete u potresu, također je i radna snaga budući da oko 60 posto djelatnika iz okolice Siska ne može doći na posao uslijed novonastale situacije. Zbog toga pogon radi u smanjenom obimu pa umjesto dosadašnjih 400 sakoa dnevno, iz proizvodnje izlazi nešto manji broj gotovih proizvoda

Predstavnici ustanove URIHO u petak su obišli  tvornicu odjeće Siscia iz Siska oštećenu uslijed razornog potresa krajem prošle godine. Iz razgovora s vlasnikom tvrtke Milanom Stojanovićem saznajemo kako je prilikom nemilog događaja u njihovim pogonima  najveća šteta zabilježena na energetici i strojevima, no statičari su tvornici dodijelili zelenu oznaku pa ipak imaju dozvolu za nastavak rada.

Problem u poslovanju, osim nastale štete u potresu, također je i radna snaga budući da oko 60 posto djelatnika iz okolice Siska ne može doći na posao uslijed novonastale situacije. Zbog toga pogon radi u smanjenom obimu pa umjesto dosadašnjih 400 sakoa dnevno, iz proizvodnje izlazi nešto manji broj gotovih proizvoda.

U samom pogonu problem stvaraju i jodne vode koje protječu kroz cijeli Sisak. Ta voda specifičnog sastava nekoć se koristila u terapeutske svrhe, a  ovih dana tvornici stvara probleme jer je digla pod  te dodatno oštetila proizvodnju.

– Prošlu poslovnu godinu obilježila je pandemija pa je i tvrtka s kojom u Njemačkoj surađujemo otišla u stečaj – govori Stojanović te se prisjeća kako je Siscia bila među prvima u Hrvatskoj koja je poslovala s poznatim brendovima Karl Lagerfeld i Yves Saint Laurent, a njihove modele nosila je i planetarno poznata Melanija Trump.

Inače, tvornica odjeće Sisicia iz Siska bilježi više od 70 godine tradicije u proizvodnji visoko modne ženske i muške konfekcije. U svojoj dugogodišnjoj tradiciji surađivali su s brojnim svjetskim brendovima, a ovih dana razvijaju novu modnu kolekciju modernog dizajna i naziva.

Autor: In Portal

Hrvatski HR English EN Deutsch DE