URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
19 in Zagreb
URIHO Zagreb > Vijesti > URIHO najnovije vijesti > Rehabilitacijsko – kreativne radionice za osobe s invaliditetom

Rehabilitacijsko – kreativne radionice za osobe s invaliditetom

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: URIHO najnovije vijesti

Dajući svoj doprinos obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti, 16. rujna 2009. godine u prostorima pothodnika Siget u Novom Zagrebu počele su s radom naše Rehabilitacijsko – kreativne radionice za osobe s invaliditetom.

Nositelj aktivnosti ovih radionica je URIHO  u suradnji s udrugama osoba s invaliditetom te uz svesrdnu podršku Grada Zagreba, koji je navedene prostore prethodno namjenski adaptirao, a zatim nam ih dao  na korištenje. Tom prigodom posjetilo nas je mnoštvo uzvanika, a među ostalima bili su tu: pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, saborska zastupnica Ljubica Lukačić, ravnatelj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom mr. sc. Ante Vučić, pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba mr. sc. Višnja Fortuna te njena pomoćnica Marinka Bakula Anđelić, predsjednik Zajednice SOIH – a i Vladinog Povjerenstva za osobe s invaliditetom dr Zorislav Bobuš te mnoge kolegice i kolege iz različitih udruga i ustanova koje se bave osobama s invaliditetom.


U okviru Rehabilitacijsko – kreativnih radionica trenutno se, u određenim terminima, odvijaju sljedeći sadržaji: kreativne radionice, šah, domino, pikado, radionice komunikacijskih vještina te sportska rekreacija.
Pozivamo sve osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji da se uključe u rad neke od naših rehabilitacijsko – kreativnih radionica, ovisno o osobnim interesima i mogućnostima. Također vas molimo da predložite nove aktivnosti za koje pokazujete interes ili sklonosti te se uključite u njihovu realizaciju. Svaka ideja nam je dobro došla.

Slike iz naših Rehabilitacijsko – kreativnih radionica možete vidjeti u foto – galeriji.

Hrvatski HR English EN Deutsch DE
Skip to content