URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
URIHO Zagreb > Vijesti > URIHO najnovije vijesti > JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

JESEN U ČUČERJU: Ustanova URIHO u sklopu manifestacije predstavila dio svojih proizvoda

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: URIHO najnovije vijesti

Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cjelokupni image ustanove, samih osoba s invaliditetom, njihovih mogućnosti, znanja, vještina i kreativnosti

Jesen u Čučerju

Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava i Vijeće mjesnog odbora Čučerje organiziralo je tradicionalnu kulturno-umjetničku, gastronomsku, sportsku i gospodarsku manifestaciju Jesen u Čučerju 2019., koja je održana ove subote, 21. rujna 2019.

Cilj manifestacije je očuvanje autohtonih tradicionalnih proizvoda, njegovanje starih zanata i obrta koji, uz očuvanje kulturnih vrijednosti, ovaj kraj čine posebno atraktivnim. Manifestacijom se također želi upotpuniti turistička ponuda grada Zagreba i Zagrebačke županije, naglasiti značaj razvijanja poduzetništva te promovirati učeničke zadruge i OPG-ove, čime će se povećati njihova konkurentnost na tržištu.

Sve je počelo još u jutarnjim satima – biciklijadom za sve uzraste s ciljem podizanja svijesti građana o potrebi kretanja i korištenju bicikla.

Posjetitelji  su također mogli uživati u rapsodiji okusa i mirisa jer je priređeno natjecanje u pripremi tradicionalnih jela. Gulaši, štrudle, štrukli, ‘tijenke’ i ‘digane’ gibanice zadale su ocjenjivačkoj  komisiji, na čelu s poznatim kuharom Brankom Čukeljom, zaista teške muke.

Manifestacija je ponudila i bogat Regionalni sajam poduzetništva koji je obuhvatio:

– Eko-etno sajam

– Sajam učeničkog poduzetništva

– Sajam poduzetništva osoba s invaliditetom

– Sajam poduzetništva osoba treće životne dobi

– Zdrave stilove prehrane

Kulturno-umjetnički program začinili su nastupi kulturno-umjetničkih društava, tamburaškog sastava ‘Sad ili nikad’, dječjih i učeničkih zborova te dječje kreativno-likovne radionice i izložba radova koju je organizirao SmArt Ideas Lab.

– Ovo je manifestacija kojom želimo potaknuti sugrađane na druženje, da ih potaknemo na razne aktivnosti u prirodi, da vide ljepote i mogućnosti Gradske četvrti Gornja Dubrava i samog mjesta Čučerje. Manifestacija je i inkluzivnog karaktera jer Vijeće Gradske četvrti Gornja Dubrava ima suradnju s udrugama osoba s invaliditetom i nastojimo promovirati poduzetništvo osoba s invaliditetom – rekao je Damir Oniško, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava.

– Ovakve manifestacije su odlična promocija za ustanovu URIHO i sve ono što rade osobe s invaliditetom, što podiže cjelokupni image ustanove, samih osoba s invaliditetom, njihovih mogućnosti, znanja, vještina i kreativnosti. Danas izlažemo keramičke cipelice, lutke, životinje od tekstila, majice Purger i Purgerica, dio S-chool asortimana – rekle su Vesna Zećirević i Martina Fabijanić iz ustanove URIHO.

Na Jeseni u Čučerju 2019. svoje je mjesto pronašla i udruga ‘Bingo pčelarenje – sretno pčelarenje’, a bogat asortiman proizvoda za koje su zaslužne pčelice predstavila je osoba s invaliditetom, pčelarka, psihoterapeutkinja i apiterapeutkinja, Jadranka Luketa, i ovom prilikom istaknula kako je inkluzivno pčelarenje postalo hit u svijetu.

Učenici Škole za medicinske sestre Vrapče su uz osoblje iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ besplatno posjetiteljima mjerili šećer u krvi i tlak kako bi podsjetili na prevenciju i sprečavanje mnogih teških bolesti.

Manifestaciji je nazočila zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, Jelena Pavičić Vukičević, sa suradnicima.

Anita Blažinović

Hrvatski HR English EN Deutsch DE