URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
URIHO Zagreb > Vijesti > URIHO najnovije vijesti > Izbori za Radničko vijeće ustanove URIHO

Izbori za Radničko vijeće ustanove URIHO

Objavljuje: Ana Gospočić
Kategorija: URIHO najnovije vijesti
izbori radničko vijeće

U organizaciji izbornog odbora Radničkog vijeća ustanove URIHO, u četvrtak 15. listopada održani su izbori za članove Radničkog vijeća kao i za povjerenike radnika za zaštitu na radu. Predsjednik izbornog odbora bio je Ivan Oreč, a sami izbori su se održavali na nekoliko lokacija unutar ustanove: Držićevoj 1, Aveniji Dubrovnik 5, Gundulićevoj 16 te u Novakima Samoborskim na adresi Franje Tuđmana 53.

Ispred Sindikata osoba s invaliditetom, Sindikata Grafičke i nakladničke djelatnosti, Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske te Sindikata zdravstva, socijalne zaštite i mirovinskog sustava podružnice URIHO za članove Radničkog vijeća izabrani su: Jadranka  Blagus kao nositeljica liste ispred PJ Ivančica, Marina Štimac ispred PJ Konfekcija, Mirjana Jurčec ispred PJ Tisak, Sanja Anušić i Sandra Musković – PJ Konfekcija, Ljiljana Husak ispred Službe za rehabilitaciju te Željko Bučanac ispred PJ GAM.

Za zamjenike članova Radničkog vijeća izabrani su Renata Pejinović, Natalija Maleković, Lidija Radić, Lucija Vidović – PJ Konfekcija, zatim Ornela Kumpez-PJ Tisak, Svjetlana Hevčuk- PJ Kožna galanterija te Predrag Marunić iz Proizvodne jedinice GAM.  

Za povjerenike radnika za zaštitu na radu kao nositeljica izabrana je također Jadranka Blagus iz PJ Konfekcije (Ivančica). Ispred Službe za pravne, kadrovske i opće poslove izabran je Saša Brkić, ispred Službe za rehabilitaciju Ljiljana Husak, Željko Bučanac iz PJ GAM, Jelena Babić ispred PJ Kožne galanterije i obuće, Mirjana Jurčec ispred PJ Tisak te Tomislav Mijaljević ispred Službe za komercijalu.

Za zamjenike članova iz PJ Konfekcija izabrani su Gordana Semper, Zorka Herceg, Nada Montag. Ispred Službe za pravne, kadrovske i opće poslove izabran Ante Turkalj, Vesna Hemen iz PJ kožna galanterija i obuća, Zlatko Sunek iz PJ Ortopedija te Darko Debeljak ispred PJ Tisak.

Izbori za radnička vijeća održavaju se, prema Zakonu o radu, svake četiri godine odnosno to je najdulje razdoblje na koje se pojedino radničko vijeće bira.

Hrvatski HR English EN Deutsch DE