URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
16 in Zagreb
URIHO Zagreb > Vijesti > URIHO najnovije vijesti > CITY MODUS: Na četvrtom humanitarnom modnom projektu predstavio se URIHO

CITY MODUS: Na četvrtom humanitarnom modnom projektu predstavio se URIHO

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: URIHO najnovije vijesti

Novost je da se po prvi puta u reviju zaštitnih kuta uključio i URIHO Zagreb, čiji su djelatnici nosili zaštitne kute za liječnike i medicinske sestre. Njihov izlazak bio je popraćen velikim pljeskom

Trgovački centar Westgate nadomak Zaprešića bio je u ponedjeljak, 14. rujna 2020. u večernjim satima, po prvi puta domaćinom humanitarnog modnog projekta City Modus, u organizaciji Ive Loparić Kontek i Hane Tabaković Baksa, s ciljem skupljanja donacija za neophodnu opremu za tri zagrebačke bolnice – Klaićevu, Petrovu i KB Dubravu.

Manifestacija se održala u malo drugačijim uvjetima nego do sada, s obzirom na epidemiološke mjere koje su još uvijek na snazi zbog koronavirusa, odnosno COVID-19. Budući da je bio ograničen broj sudionika, revija se mogla pratiti online.

Kako je i najavljeno, cijeli modni događaj bio je humanitarnog karaktera za prijeko potrebna dezinfekcijska sredstva, zaštitne maske, rukavice i zaštitne kute za Dječju bolnicu u Klaićevoj, Kliniku za porode u Petrovoj te Kliničku bolnicu Dubrava.

Marko Župa, voditelj komunikacija u Trgovačkom centru Westgate, rekao je da im je zadovoljstvo podržati jednu ovakvu humanitarnu manifestaciju, posebice što se prikupljaju sredstva za vrijedne medicinske djelatnike. Dodao je da je ovo tek zahuktavanje za ono što dolazi u sljedećim mjesecima, a to je među ostalim događanjima i jedan veliki sajam, koji bi trebao biti najveći događaj od izbijanja epidemije u Hrvatskoj. Uz njega prisutnima se obratila i predstavnica Grada Zagreba, u ime gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

City Modus kroz svoj je program predstavio neke od hrvatskih dizajnera pa su se na reviji humanitarnog karaktera predstavili Vibela dizajn iz Sv. Nedelje, nakit Jo Jo Design iz Petrinje, večernje haljine Katarina Mamić design i Ivana Jurić design.  

revija radne odjeće URIHO

Novost je da se po prvi puta u reviju zaštitnih kuta uključio i URIHO Zagreb, čiji su djelatnici nosili zaštitne kute za liječnike i medicinske sestre. Njihov izlazak bio je popraćen velikim pljeskom, posebno od strane ravnatelja Ustanove URIHO Josipa Držaića i njegove pomoćnice Ljubice Lukačić, ujedno i saborske zastupnice za osobe s invaliditetom. Naravno, bila je tu i Irena Rački, poznata URIHO-va dizajnerica, koja je sve pratila iz prvog reda publike, a koja je javnosti poznata upravo po brendu Purger i Purgerica, kao i po ‘oblačenju’ kipa bana Josipa Jelačića u kravatu i kockasti plašt prilikom dočeka Vatrenih 2018. godine.

Crvenim tepihom reviju su, kao i svake godine, nosile žene iz javnog i političkog života. Kao što je istaknuto na Facebook stranici City Modusa, između ostalih bile su tu Ivana Delač, Ivančica Pahor, Antonella Malis, Katarina Milković, Matea Vukmirović, Natalija Đorđević, Tena Vodopija, Tamara Roglić i Sanja Bjedov Popović, koja je nedavno i sama preboljela COVID-19 pa joj je ovo bio prvi nastup nakon bolesti i gubitka majke. Predstavljena je i luksuzna kozmetika Celles Tiane Tiens Croatia.

Irena Rački i Ljubica Lukačić

Najveći pljesak bio je upravo za bivše hrvatske reprezentativce, glumce i pjevače, članove Humanih zvijezda Hrvatske, koji su ove godine na čelu sa svojim predsjednikom Miroslavom Bičanićem bili suorganizatori revije. Tako su Amir Kazic Leo, Branko Strupar, Boris Živković i Slaven Knezović nosili odjela i muške narukvice branda Mr. WHO, a iz publike ih je bodrio njihov kolega, naš proslavljeni nogometaš i reprezentativac Goran Vlaović.

Glavni partneri projekta su URIHO i LABUD Zagreb, a pokrovitelji su kao i svake godine Grad Zagreb te Gradski ured za zdravstvo, Varaždinska županija, Međimurska županija, Ličko-senjska županija, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija na čelu sa županima, kao i gradovi  Đurđevac, Samobor, Koprivnica, Petrinja, Ilok, Zaprešić, Sv. Nedelja, Čakovec te Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Zagreb.

– Humanitarna akcija nastavlja se i dalje, a vrlo brzo započinjemo s organizacijom još jednog City Modusa – rekle su organizatorice Loparić Kontek i Tabaković Baksa.

Za glazbeni dio programa pobrinuli su se Mladen Burnać i Amir Kazić Leo.

Događaj je popraćen od strane brojnih medija, među kojima je i In Portal.

Autor: Klaudija Klanjčić

Hrvatski HR English EN Deutsch DE
Skip to content