Stolnotenisači URIHO-a opet dominirali na Prvenstvu Hrvatske

Stolnotenisači zagrebačkog URIHO-a dominirali su na 29. Prvenstvu Hrvatske u para stolnom tenisu koje je održano u Slavonskom Brodu

Na PH je nastupilo 115 natjecatelja iz 18 klubova, a nadmetali su se u 18 kategorija.

- Na prvenstvu je prikazana vrlo dobra kvaliteta stolnog tenisa. Sudjelovao je i veći broj mlađih uzrasta što je pohvalno za budućnost para stolnog tenisa u Hrvatskoj - kazao je izbornik Emil Gubica.

- Reprezentativci su opravdali svoj nastup, a zbog bolesti nije nastupila Anđela Mužinić Vincetić. U lipnju nas očekuje turnir u Ostravi, zatim ljetne pripreme za Europsko prvenstvo u Sheffieldu početkom rujna - dodao je Gubica.

Stki Uriho 2023 0

Stolnotenisači URIHO-a slavili su u sedam kategorija, u tri su slavili igrači Synergije, u po dvije Uspon i Zagi02, a po jednom Karlovac, Sidra i Zagreb.

URIHO je osvojio ukupno 137 bodova, na drugom mjestu je samoborska Synergia sa 61 bodom, dok je treći Zagreb sa 47 bodova. Slijede velikogorički Uspon (41), Karlovac (28), Zagi 02 (20), Sidra (15)…

- Moram reći da sam jako ponosna na svoj klub. Ove godine sudjelovalo je za URIHO 22 igrača/ica, između ostalog i juniori i kadeti, a svi zajedno dali su svoj maksimum da smo uspjeli osvojili rezultat od visokih 137 bodova, više nego duplo od drugoplasirane ekipe. U odnosu na prethodne godine, bilo nas je manje, jer je četvero igrača odustalo zbog bolesti. Također smo osvojili i više od 20 medalja - rekla je za In Portal Jadranka Blagus, predsjednica kluba koji je po 18. puta zaredom državni prvak.

Po kategorijama naslove prvaka osvojili su Nino Baša (URIHO / 2-3), Tomislav Špalj (URIHO / 4-5), Pavao Jozić (Synergia / 6-7), Marko Vračan (Synergia / 8), Dragan Rakić (Zagi 02 / 9), Radovan Kavur (Karlovac / 10), Filip Klafurić (URIHO / 11), Tomislav Glad (Zagi02 / O), Kristijan Božek (Zagreb / jun / 7-9), Vid Komar (URIHO / kad./ 4-10), Helena Dretar Karić (URIHO / 2-3), Jelena Šišić (Synergia / 4-5), Vukosava Jurčić (Sidra / 6-8), Mirjana Lučić (Uspon / 9-10), Josipa Debanić (URIHO / 11), Snježana Ivčević (URIHO / O), Lorena Rinčić (Uspon / kad/jun / 3-10).

 

Tekst: Klaudija Klanjčić

Stki Uriho Drzavno Natjecanje 5
31.05.2023