Nikola Majić i Danica Kuštrak

galerija  SUNCE  Zagreb

Poziva Vas u četvrtak, 17. svibnja u 19:00 na otvorenje izložbe


Nikole Majića i Danice Kuštrak

Izložba se može pogledati radnim danom od 10,00 d o15,00 sati do 8. lipnja 2018. godine

Subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno

Ulazak slobodan

NIKOLA MAJIĆ  rođen je 1961. godine. Završio je Filozofski fakultet, smjer Politehnika.

Od srednjoškolskih dana bavi se fotografijom, a početkom studija i videom. Suradnik je likovnih kolonija gdje je snimao život umjetnika. U to vrijeme upoznaje mnoge slikare te započima ulaziti u slikarstvo. Na poticaj akademskog slikara Frane Radaka počima slikati u tehnici suhog pastela, a poslije prelazi na tehniku akrila na platnu što radi i danas. Najčešći motivi su mu pejzaži i mora. Prvu samostalnu izložbu je imao 2015. godine u caffeu Alter egou u Splitu. Drugu samostalnu izložbu je imao 2016. god. u prostoru Privrednikov dom u Zagrebu, a treću 2018. godine u Galeriji Krug u Dugom Ratu. Izlagao je na nekoliko skupnih izložbi. Ivana Školnik kaže da je Majić, osjetivši potrebu za kreacijom, krenuo u vlastito istraživanje boja i oblika na platnu. Ozbiljno shvativši novu ulogu u svom životu, ulogu slikara, u umjetničkom stvaranju pronalazi vlastito Ja, a njegove slike čine raspon od ekspresionističkih radova do hiperrealizma u harmoničnim akordima boja, Majić je krenuo u životnu avanturu sigurnim korakom praćen vlastitom strašću i interesom za likovnim izričajem.

Kontakt: nikola_majic@yahoo.com


Nikola Majić

DANICA KUŠTRAK rođena je 1959. godine u Zagrebu.

Od djetinjstva imala je osjećaj za estetiku te umjetnički izričaj. Cijeli život amaterski se bavi slikarstvom, no intenzivnije svoj stvaralački rad započinje 2006. Godini u atelijeru akademskog slikara prof. Frane Radaka.

Tehnika koju počinje razvijati je ulje na platnu te pastel. Od 2014. godine polaznica je Radionice crtanja i slikanja u Centru kulture na Peščenici pod vodstvom akademske slikarice Tamare Kordić. Na Radionici koristi razne tehnike poput ugljena, pastela, akvarela, međutim najveći dio slika stvara u pastelu. Motivi koje izabire najčešće su motivi prirode, aktovi i životinjski svijet. Uz slikarstvo još se bavi izradom keramike.

Sudjelovala je na XV. i XVI. Međunarodnoj izložbi ŽENE SLIKARI u Majdanpeku (2017., 2018.), na tri skupne izložbe radova Centra kulture na Peščenici (2015. -2017.), na samostalnim izložbama u Knjižnici Prečko u Zagrebu (2017.) te Knjižnici Augusta Cesarca u Zagrebu (2016.).

Anka
30.11.2020