URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
URIHO Zagreb > Vijesti > Služba za rehabilitaciju > Ustanova URIHO nadomak velike europske nagrade

Ustanova URIHO nadomak velike europske nagrade

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: Služba za rehabilitaciju, URIHO najnovije vijesti
glasanje on line

URIHO je ušao u završnicu izbora za Europsku nagradu za socijalne usluge u kategoriji Izvanredan tim. Europsku socijalnu mrežu oduševio je Programom osposobljavanja radnih instruktora za osobe s invaliditetom s COVID-19 negativnim knjižicama

Europska nagrada za socijalne usluge ESSA prvi bi put mogla stići u Hrvatsku.

Za nagradu je prijavljeno 59 projekata iz 25 zemalja, a 30 je projekata ušlo u uži izbor. Ti se projekti za nagradu bore u pet kategorija.

URIHO – Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u kategoriji je koja nosi naziv Izvanredan tim. Ulazak u završnicu izbora URIHO je izborio Programom osposobljavanja radnih instruktora za rad s osobama s invaliditetom u zaštitnoj i integrativnoj radionici za zapošljavanje osoba s invaliditetom te COVID-19 negativnim knjižicama.

Tko će dobiti nagradu, ovisi o glasovima ocjenjivačkog suda i građana. Građani se u glasanje putem internetske stranice https://essa-eu.org/vote-now/ mogu uključiti do 26. studenog 2020.

– Nadamo se da će građani dati glas našem timu. ESSA bi bila kruna našeg ovogodišnjeg rada, ali i podstrek da i dalje dajemo svoj maksimum u profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom – kazala je Višnja Majsec Sobota, rukovoditeljica Službe za rehabilitaciju URIHO-a.

Zahvaljujući timu iz URIHO-a Hrvatska se u Essinoj kategoriji Izvanredan tim našla uz bok Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Litvi i Malti.

Program osposobljavanja radnih instruktora za osobe s invaliditetom zaposlene u zaštitnim i integrativnim radionicama u posljednje je dvije godine obuhvatio 75 URIHO-ovih radnih instruktora za rad s osobama s invaliditetom. Program je usmjeren na jačanje njihovih znanja i vještina kako bi bili stručna podrška odgovarajućem sudjelovanju osoba s invaliditetom u radnom procesu. Program su razvili psiholozi i edukacijski rehabilitatori URIHO-ve Službe za rehabilitaciju.

Oni su ove godine sudjelovali i u stvaranju dviju COVID-19 negativnih knjižica. Riječ je o priručnicima koji su dopuna Programa osposobljavanja radnih instruktora za osobe s invaliditetom, a za koje se ukazala potreba uslijed dolaska epidemije novog koranavirusa u Hrvatsku. Priručnici daju informacije i savjete korisne radnim instruktorima i stručnim radnicima za rad u doba koje se naziva ‘novo normalno’. Priručnici se, među ostalim, bave poteškoćama s kojima se u koronadoba susreću osobe s različitim vrstama invaliditeta, te psihološkim aspektima posljedica COVID-19 zaraze.

COVID-19 negativne knjižice i Program osposobljavanja radnih instruktora za osobe s invaliditetom zaposlene u zaštitnim i integrativnim radionicama jedinstveni su projekti u ovom dijelu Europe te pokazuju kakav se iskorak može napraviti u socijalnim uslugama. Time se rad URIHO-a odlično naslanja na ovogodišnju temu Esse ‘Transformacija skrbi u zajednici’.

Europske nagrade za socijalne usluge koje dodjeljuje Europska socijalna mreža, prepoznaju inovacije i izvrsnost socijalnih usluga u Europi, nagrađujući nove pristupe i izvanredni kontinuirani rad pružatelja socijalnih usluga.

Dakle, da ponovimo, svoj glas za URIHO možete dati na poveznici https://essa-eu.org/vote-now/

Autor: In Portal

Hrvatski HR English EN Deutsch DE