URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
26 in Zagreb
URIHO Zagreb > Vijesti > URIHO najnovije vijesti > URIHO Božićni domjenak u Ivančici koji je puno više od domjenka

URIHO Božićni domjenak u Ivančici koji je puno više od domjenka

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: URIHO najnovije vijesti

Dan je to kada se u ‘Ivančici’, uz djelatnike, sportaše i rukovoditelje sve veće URIHO-ve obitelji, okupe mnogi gosti i uzvanici – samo što oni na Kajzerici nikada nisu gosti, nego dio obitelji

Urihovci se tradicionalno okupljaju svake godine pred Božićne blagdane u ‘Ivančici’, URIHO-vom nedavno obnovljenom domu na zagrebačkoj Kajzerici, gdje je priča i počela davne 1946. Okupljaju se kako bi se počastili i zabavili, ugostili u svom domu one koje smatraju prijateljima i dijelom svoje obitelji, te kako bi se osvrnuli na minulu godinu i sve ono što je donijela sa sobom.

Ove je godine domjenak održan u petak 20. prosinca, a blagdansko druženje uz glazbu, za koju je ove godine bio zadužen Tomislav Brajša, počelo je u poslijepodnevnim satima, kada su vrijedni Urihovci završili svoje posljednje ovogodišnje obveze.

Dan je to kada se u ‘Ivančici’, uz djelatnike, sportaše i rukovoditelje sve veće URIHO-ve obitelji, okupe mnogi gosti i uzvanici – samo što oni na Kajzerici nikada nisu gosti, nego dio obitelji. Svaki dan, ne samo taj petak.

Među tim ne-uzvanicima su ove godine bili saborska zastupnica Ljubica Lukačić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, te zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Gordana Rusak.

Onaj neznatno službeniji dio proslave otvorila je domaćica i prva dama ‘Ivančice’, predsjednica STKOI URIHO i SDOI URIHO, Jadranka Blagus.

Nakon kraćeg pozdrava dobrodošlice svim okupljenim prijateljima, riječ je predala Josipu Držaiću, ravnatelju ustanove URIHO, koji se pridružio pozdravima i zaželio blagoslovljen Božić, te puno sreće u 2020. godini svima.

Fotogalerija

Posebno veliko oduševljenje izazvalo je svojevrsno obećanje, ali više najava, da će se domjenak iduće godine održati u novim, većim prostorima, koji se trenutno izgrađuju kao dio obnove. Veselom društvu su se obratile i Romana Galić, Gordana Rusak i Ljubica Lukačić, a za kraj je poslovično kratak i uobičajeno dobro raspoložen gradonačelnik izrazio zadovoljstvo što je i ove godine u ‘Ivančici’.

A ja ću za kraj napisati isto ono što sam napisao zadnje dvije godine, jer se to potvrđuje svaki put.

Ako još nikada niste bili u ‘Ivančici’ na božićnoj zabavi, ne znate što ste propustili. Nije stvar u iću, piću i glazbi. Stvar je u ljudima i atmosferi prijateljstva kojoj nitko ne može odoljeti. Na Kajzerici je tako svaki dan, ali samo u posebnim prigodama atmosfera potraje do kasnih večernjih sati.

Damir Fatušić

Hrvatski HR English EN Deutsch DE
Skip to content