URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
28 in Zagreb
URIHO Zagreb > Vijesti > Sport i rekreacija URIHO > SPLIT: Parastolnotenisko prvenstvo Hrvatske završilo trijumfom zagrebačkog URIHO-a

SPLIT: Parastolnotenisko prvenstvo Hrvatske završilo trijumfom zagrebačkog URIHO-a

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: Sport i rekreacija URIHO, URIHO najnovije vijesti
stolni tenis

U momčadskom plasmanu prvo mjesto osvojio je URIHO iz Zagreba sa 101 bodom, drugo članovi samoborske Synergije sa 65 bodova, dok je treća ekipa Karlovca s 28 bodova

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog parastolnoteniskog saveza u splitskoj Spaladium areni 10., 11. i 12. srpnja 2020. održano je 26. Parastolnotenisko prvenstvo Hrvatske, čiji je priređivač Stolnoteniski klub ‘NEC’ Split na čelu s predsjednikom Mijom Bakićem.

U momčadskom plasmanu prvo mjesto osvojio je URIHO iz Zagreba sa 101 bodom, drugo članovi samoborske Synergije sa 65 bodova, dok je treća ekipa Karlovca s 28 bodova.

Iako je bio najavljen nastup 96 parastolnotenisačica i parastolnotenisača iz 16 klubova, za natjecanje na deset stolova, nastupilo je naposljetku 15 klubova s 83 parastolnotenisačice i parastolnotenisača.

– Kao što znamo, od 10. do 12. srpnja u Splitu je održano Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, a isto je priredio STK ‘NEC’ na čelu s Bakićem, koji je u teškim vremenima odradio teški posao.

Poštivale su se sve upute Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, tako da je stavljena na minimum mogućnost da se netko zarazi. Po ulasku je odmah bilo mjerenje temperature, a unutra se držala određena udaljenost među prisutnima. Kako je nastupilo 83 natjecatelja i natjecateljica iz 15 klubova, radi se o više od 60 posto onih koji uvijek dolaze na državna prvenstva, što je jako dobar broj za ovo vrijeme koronavirusa.

Na Prvenstvu su se pojavili praktično dosadašnji prvaci i reprezentativci, koji su sve odradili rutinski. Uvjeti su bili jako dobri u Spaladium Areni i nema nikakvih zamjerki. Anđela Mužinić je evidentni igrač za Tokio, Helena Dretar Karić je prva alternativa, ali se očekuje da će sigurno ići kao drugi igrač za momčad.

Ujedno, zatražit će se pozivnica za Pavlu Jozića, vicešampiona Europe prošle godine – rekao je Dragan Rakić, predsjednik Hrvatskog parastolnoteniskog saveza.

Izbornik Hrvatske parastolnoteniske reprezentacije Emil Gubica konstatirao je da se radi o prvom službenom Državnom prvenstvu bilo koje članice Hrvatskog paraolimpijskog odbora u pandemijsko vrijeme zbog koronavirusa te da može biti više nego zadovoljan prikazanom igrom.

Također, pohvalio je Bakića i splitski ‘NEC’ na izuzetno dobro odrađenoj organizaciji. Nije mogao prikriti oduševljenje s prikazanom trenutnom formom naših ponajboljih reprezentativaca, predvođenih paraolimpijkom Anđelom Mužinić, sigurnom putnicom za Paraolimpijske igre u Tokio, i to unatoč višemjesečnom izbivanju sportaša iz stolnoteniskih dvorana i nedostatka natjecanja.

Parastolnotenisko prvenstvo organizirano je uz provedbu epidemioloških mjera pa se tako na ulazu u Spaladium arenu mjerila tjelesna temperatura, obavezno dezinficiralo ruke te nosilo zaštitne maske, uz držanje fizičke distance za sve one koje su ušli u dvoranu, a nisu nastupili.

Autor: Klaudija Klanjčić

Hrvatski HR English EN Deutsch DE
Skip to content