URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
URIHO Zagreb > Galerijsko-prodajni prostor URIHO, Gajeva 4

Galerijsko-prodajni prostor URIHO

Dućan je nastao na ideji o „Purgeru i Purgerici“ kao autohtonim zagrebačkim motivima. Osmišljeni su kao dječji crtež te modno i stilski razrađeni na URIHO-vim tekstilnim i keramičkim proizvodima, a mogu se nabaviti samo u ovoj trgovini.

Inače, Purger i Purgerica su nadimci koji se koriste za stanovnike čiji su preci nekoliko generacija unatrag rođeni u Zagrebu. URIHO-vi dizajneri izradili su i zaštitili „vlastitog Purgera i Purgericu“ vodeći pri tome brigu o stilskoj prepoznatljivosti narode nošnje i ostalih tradicionalnih detalja ovog dijela Hrvatske kroz niz proizvoda.
Stilizirani motivi Purgera i Purgerice aplicirani su na majice, pregače, magnete, keramičke predmete i kišobrane.

Trgovina s dušom

Većina proizvoda izloženih u ovom prodajnom prostoru rađena je u limitiranim serijama, unikatna te napravljena s velikom ljubavlju osoba s invaliditetom.
Osim toga, interijer je u potpunosti opremljen URIHO-vim ručno kovanim namještajem koji se također može naručiti i dati izraditi po mjeri za uređenje domova i vrtova.

Za pakiranje proizvoda URIHO je stavio naglasak na papirnatu i kartonsku ambalažu koja je razgradiva, ekološki prihvatljiva i u skladu sa zakonima prirode.
U sve proizvode, koje možete kupiti u ovoj prodavaonici, utkano je puno kreativnosti, rada i zalaganja osoba s invaliditetom i svih onih koji s njima zajedno rade i stvaraju. Kupnjom ovih proizvoda, koje su izradile URIHO-ve osobe s invaliditetom, aktivno ćete doprinijeti podržavanju izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom i jačanju njihove socijalne uključenosti.

Stoga vam predlažemo da posjetite URIHO-v dućan u srcu Zagreba, oduševite se autohtonim hrvatskim proizvodima s dodanom vrijednošću, a osobama s invaliditetom omogućite pravo na rad i zapošljavanje.
Zaposlenici URIHO-a iskreno vam zahvaljuju na kupovini.

GALERIJSKO PRODAJNI PROSTOR URIHO – Trgovina s dušom

Galerijsko-prodajni prostor URIHO 

  • Gajeva 4, 10 000 Zagreb
  • tel: 01 481 10 35  / e-mail: uriho-p03@uriho.hr
  • Radno vrijeme: PON-PET 08-20 h,  SUB 8-13 h
Hrvatski HR English EN Deutsch DE