URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
19 in Zagreb

Sanja Kozlica

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: Izložbe galerija SUNCE

galerija SUNCE Zagreb

URIHO zagreb, Avenija Marina Držića 1

Poziva Vas u četvrtak, 26.veljače u 18:00  na otvorenje

  izložbe slika  „FORTE  PIANINO“ Sanje Kozlice

Iz predgovora

U djelima Sanje Kozlica osjeća se lirska, poetska nota, njezin unutrašnji svijet pršti bojama i emocijama koje prenosi na platno, pomalo u maniri fovizma, njezina djela obiluju temperamentom, radošću i optimizmom, te likovnim izrazom podsjeća na Henrya Matissa, Paula Kleea i Wassilya Kandinskog.

Njezin je izraz modernistički i oslobođen načela akademskog slikarstva.Slike kao likovne priče i priče koje govore u bojama, izražavajući kroz individualni stil u poimanju glazbe i slikarstva, koje igrom i eksperimentom spaja u svojim radovima, kroz svoj osobeni lirski ekspresionizam.

Marijana Janeković


Naslovi slika: ALLEGRO, BLUES, ČAJKOVSKI, DOBRE VIBRACIJE, DORINA ROMANCA, ENIGMA, GITARA, KONTRA CILOG SVITA, MORSKA VILA, MORSKE ORGULJE, MORSKI KONJIC, ODA RADOSTI, PJESMA BEZ KRAJA, PLAVA PTICA, POEMA LJUBAVI, PUŠTAM MISLI DA MI LETE, REQUIEM, VILA SLAVONSKA, VIVALDI

SANJA KOZLICA

Rođena sam 1964. godine u Zagrebu. Diplomirala sam na Pedagoškoj akademiji, završila  Srednju glazbenu školu, klavir, u Zagrebu. Uz poeziju, dio moga stvaralaštva su slikanje, crtanje, kreiranje i izrada vlastitog nakita.

Do sada sam objavila slijedeće zbirke poezije i proze: „Nebeska ptica“ (Zagreb, Meditor, 2000.),  „Ljubav“ zbirka poezije i jedna pripovijetka, (Zagreb, Medicinska naklada, 2001.) , zbirku pripovijetki „Grijesima do raja“ (Zagreb, Medicinska naklada, 2006.), „Planetarij duše“ (Rijeka, Hrvatsko književno društvo, 2008.) i “Karirana stvarnost” (Rijeka, Hrvatsko književno društvo, 2011.).

Neke od mojih pjesama su uglazbljene. Mnoge posvećene i recitirane na humanitarnim koncertima, raznim tribinama, te na otvorenjima likovnih izložbi. Kako duži niz godina surađujem s gradišćanskim Hrvatima, pjesma „Prijatelji“ prevedena je na mađarski jezik i objavljena u Hrvatskom glasniku, 21. lipnja 2005. godine.

Ljubavna pjesma „Vatrena stihija“ prevedena je na bugarski i objavljena u časopisu “Irin-Pirin”, a pjesme „Zanos“ i „Peta strana svijeta“ na makedonski u časopisu “Sovremenost” iz Skopja. Pjesma „Škrinjica s blagom“ uvrštena je u knjigu Zlatka Tomičića „Najdraža pjesma na svijetu“. Sudjelovala na Aurea festu Požega 2014. s pjesmom “Vila Slavonska” kao autor teksta. Pjesma “Vjetar u meni” uglazbljena je i dio je mjuzikla Legenda Ružice grada.

Na prvoj samostalnoj izložbi slika, u veljači 2010. godine, pod nazivom „I kist i pero“ prikazan je moj rad kao sinteza slikarstva, poezije i nakita. Sudjelovala sam na mnogim likovnim kolonijama, posebno onim humanitarnog značaja.

Na drugoj samostalnoj izložbi, u studenom 2010. godine, pod nazivom „VIS VITALIS“ kroz slike se i opet provlači poetska strana. Svaka slika ima svoju obojanu misao i emociju, životnu snagu (vis vitalis). Izlagala na više skupnih izložbi. Uspješno surađujem s Akademija-art portalom.

Treća samostalna izložba u 2015. godini pod nazivom “Forte pianino” sinteza je poezije, glazbe i slikarstva.

Kontakt: e-mail: sanja.zagreb@gmail.com ; mob:  099 5511333

Izložba se može pogledati do  20. ožujka 2015., od 10:00 – 15:00

Subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

uriho-galerijasunce@uriho.hr

Hrvatski HR English EN Deutsch DE
Skip to content