URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
16 in Zagreb
URIHO Zagreb > Vijesti > Sport i rekreacija URIHO > Održano 3. Para taekwondo prvenstvo Hrvatske na kojem su briljirali Urihovci

Održano 3. Para taekwondo prvenstvo Hrvatske na kojem su briljirali Urihovci

Objavljuje: Uriho Zagreb
Kategorija: Sport i rekreacija URIHO, URIHO najnovije vijesti

Na natjecanju je sudjelovao TKOI URIHO i u ukupnom plasmanu osvojio prvo mjesto, čime je zadržao status ekipno prvoplasiranog na svim natjecanjima na kojima je klupski sudjelovao od svog osnutka 2016. godine

U subotu, 23. veljače 2020. u Zagrebu je održano 3. Para taekwondo prvenstvo Hrvatske, kriterijsko natjecanje i uvjet za ostvarenje norme za nastup na Europskom prvenstvu 2020. Nastupilo je jedanaest klubova s 41 natjecateljem u raznim kategorijama, odnosno 66 prijava u formama i demo borbama i četiri prijave u K44 borbama.

S obzirom da je ovo prvenstvo kriterijsko natjecanje i uvjet za nastup na Europskom prvenstvu u Poreču 31. ožujka 2020., a organizacija kojega je dodijeljena Hrvatskom para taekwondo savezu, Prvenstvo Hrvatske odvijalo se u kategorijama sukladno kategorijama koje će biti zastupljene na Europskom para taekwondo prvenstvu.

Kako je Svjetska taekwondo organizacija (WT) odbacila nastupe u P30 kategorijama, po dobi, još od 2017., tako je i Prvenstvo Hrvatske održano poštujući postojeće kategorije, odnosno kategorije podijeljene po spolu, a ne više i po dobi kako je bila praksa u proteklim godinama.

Za kategorije P30 još uvijek ne postoji službena WT rang lista. Kategorija P20 službena je WT kategorija s pripadajućom WT rang listom te je podijeljena na klase, kako po dobi, tako i po spolu.

Novitet, i po prvi puta na Europskom prvenstvu, sukladno želji naše izbornice, WT je u svrhu istraživanja i promocijena Europsko prvenstvo odobrio uvrštenje i ostalih službenih WT kategorija opisanih u pravilniku. Tako će se po prvi puta na nekom kontinentalnom prvenstvu održati natjecanje u kategorijama P10 – slijepi i slabovidni, P50 – osobe u invalidskim kolicima i P70 – nizak rast.

Za navedene kategorije neće se dodijeljivati bodovi u ukupnom poretku tima.

Posebna novost odnosi se na kategorije P20 timova i parova u kojima mogu nastupati osobe oba spola. Za razliku od timova i parova u redovnom taekwondou, mogu nastupati mješoviti timovi (tri osobe, neovisno o spolu), ali i maješoviti ili parovi istog spola. U P20 kategoriji timova i parova nema podjele kategorija po dobi i spolu.

Na natjecanju je sudjelovao TKOI URIHO i u ukupnom plasmanu osvojio prvo mjesto, čime je zadržao status ekipno prvoplasiranog na svim natjecanjima na kojima je klupski sudjelovao od svog osnutka 2016. godine.

Pojedinačni rezultati:

Prvo mjesto su osvojili Biserka Sambol, Stipe Barić, Goran Malinović, Božica Hladik, Nina Malinović, Edi Karadžić. Drugo mjesto osvojili su Zdravko Krešić, Nina Malinović, Matija Pahanić, Edi Karadžić. Čestitke svima!

Anita Blažinović

Hrvatski HR English EN Deutsch DE
Skip to content