URIHO Zagreb - ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom
URIHO Zagreb > O galeriji

Galerija Sunce

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Izložbena aktivnost  URIHO-a organizira se u prostoru galerije Sunce. Osnovni cilj i svrha izložbenog prostora  je unapređenje i širenje kulture i umjetnosti među osobama s invaliditetom  te stvaranju kulturnih navika i želja. Prostor galerije nastao je iz adaptiranog skladišta, prostor je  polivalentnog karaktera i koristi se kako za izložbe tako i za promocije publikacija, recitale poezije, športska događanja  i sl.

Realizirana je i tehničko građevinska prilagodba prostora u svrhu olakšavanja  pristupa  osobama s invaliditetom. Postavljena je prilazna rampa za osobe u invalidskim kolicima , osim toga uređeno je parkiralište i prilagođen sanitarni čvor.

Polazišna orijentacija  galerije je višenamjenski prostor u kojem je uz likovnu umjetnost obuhvaćena arhitektura interijera, poezija i glazba. Tako se osim izložaba u prostoru galerije Sunce organiziraju različita događanja od edukativno/interaktivnih radionica i stručnih predavanja do gostovanja afirmiranih književnika,  pjesnika i glumaca.

Tijekom proteklih godina galerija Sunce upriličila je brojne izložbe (ne)afirmiranih umjetnika koje su privukle pozornost šire javnosti.

01 naslovna
Marija Delić Suzak (1)

Galerija Sunce

Avenija marina Držića 1, 10 000 Zagreb

tel: 01 6430 060

e-mail: uriho-galerijasunce@uriho.hr

Hrvatski HR English EN Deutsch DE